Skip to content →

Over Karlijn

NAMASTÉ 
{nah-mas-tay} 

I bow to you.
My soul honors your soul.
I honor the light, love, truth, beauty & peace within you,
Because it is also within me.
In sharing these things we are united,
We are the same,
We are one. Wat ontzettend leuk dat hier bent en je geïnteresseerd bent in mijn fotografie. Op deze plek wil ik jou graag wat meer over mij als persoon vertellen en waarom ik fotografeer zoals ik fotografeer. Zo heb je al een eerste gevoel bij de vrouw achter de camera.

Mijn weg van dromen over zelfstandig fotograaf zijn, want opgeleid als professioneel fotograaf was ik al veel langer, naar het ook echt gaan doen, is in 2018 begonnen. Ik viel toen uit bij mijn toenmalige baan met een burn-out. Dit was voor mij het begin van de weg terug naar mijzelf, na een leven lang op wilskracht, aanpassen en mijzelf pushen volledig voorbij te zijn gegaan. Ik ontdekte langzaam aan een pad waarvan ik niet wist dat het bestond of mogelijk was: het pad naar volluit en vrij leven. Voor het eerst voelde ik in iedere vezel van mijn lichaam dat dit de weg is die ik wilde en ook kon lopen. Een behoorlijke moeilijke en ruwe weg, maar ook een hele mooi weg en een weg die het meer dan waard is te lopen. Een weg die ik iedereen gun om te vinden en af te mogen leggen.

Heb je leven lief, was de titel van mijn eerste mini expositie afgelopen zomer (2022). Want, ik wil erbij zijn als ik leef (Bløf).
Voor mij is dit, in een notendop waar het het leven écht over gaat en ligt het voor iedereen voor het oprapen als je de tijd neemt om het te zien, voelen en ervaren.

Het zit in al die kleine dagelijkse dingen, waar we heel vaak aan voorbij vliegen. Want we zitten in ons hoofd, hebben het druk, denken aan gisteren of morgen.

Het zit in ruimte nemen voor jezelf, wat ik tot mijn verbazing, nooit écht heb gedaan. Ruimte nemen om gewoon even te voelen hoe het met me gaat en waar ik behoefte aan heb.

Het zit in jezelf belangrijk genoeg vinden om die ruimte te zoeken en te nemen in de dagelijkse drukte.

Het zit in dingen te doen die je opladen, energie geven, blij maken, in balans houden.

Het zit in voelen in de breedste zin van het woord: jezelf voelen, wie je bent en wat je nodig hebt. Blijdschap, verdriet, boosheid … voelen… voelen is beleven, ervaren, aanwezig zijn, hier & nu.

Het zit in luisteren naar je lichaam, naar je binnenste jij en daar gehoor aan geven.

Het zit in dicht bij jezelf staan en reageren op, en keuzes maken vanuit jouw eigen kern.

Het zit in stil staan bij hoe ik mij wil voelen en welke keuzes ik dan moet maken om mij zo te kunnen voelen.

Ik ben al deze dingen tegen gekomen op mijn pad en ze gaan onderzoeken, uitzoeken en doorgronden. Ik heb daarbij ervaren dat ruimte nemen ruimte geeft.
Om volluit aanwezig te kunnen zijn en te genieten, zoals bijvoorbeeld van het moment dat mijn dochtertje, die na het avondeten bij mij op schoot kruipt om te knuffelen en samen naar muziek te luisteren. Een moment dat ik niet wil missen en waar ik tegenwoordig bewust voor kies. Ik kan ook in die sneltrein stappen door haar van mijn schoot te tillen, op te staan en de keuken op te gaan ruimten …. Maar, dan is het moment voorbij…...


Naast mijn bezieling voor de fotografie van het leven, schrijf ik hier en daar gedichten over wat ik voel zoals het op dat moment in mij op komt. Ook schrijf ik graag over alles wat dicht bij mij staat, over het leven, wat ik daarin tegen kom en hoe dat voor mij voelt. Mocht je het leuk vinden kan je hierover meer lezen in mijn blogs.

De naam BENphotography is mede ontstaan omdat mijn eerste zoontje BEN heet.

BEN staat voor LEVEN

BEN staat voor ZIJN

BEN staat voor EENVOUDIG, OPRECHT & NAAKT (GEWOON ZOALS HET IS)
BEN staat voor de SPRANKELS van het LEVEN, jouw LEVEN, die ik jouw wil laten zien, ervaren & voelen.

BEN staat voor BEWUST even STIL STAAN in al die kleine dagelijkse momenten in ons leven. Om ze echt te zien, voelen en ervaren.
BEN staat voor de SCHOONHEID van ons eigen bestaan.

BEN staat voor de KRACHT van ons eigen bestaan.
BEN staat voor de KRACHT & SCHOONHEID van jouw eigen bestaan.