About me & BENphotography

Waarom de naam BENphotography?

Omdat BEN mijn eerste kind is. 
Omdat BEN mijn leven voorgoed veranderd heeft.
Omdat BEN mijn grootste motivatie ooit is geweest & nog steeds is, om mijn hart te volgen en dicht bij mijzelf te blijven.
Omdat, als ik zelf mijn hart niet volg, hoe kan ik het BEN dan leren? 
Omdat BEN letterlijk & figuurlijk LEVEN is.

ZIJN, in de meest natuurlijke/oprechte & eerlijke/werkelijke vorm.

.

Een paar weetjes over mij, de vrouw achter de camera

Ik hou van mijn kinderen Ben & Hannah. Twee fantastisce (nu nog) kleine aapjes, die mijn leven behoorlijk veranderd hebben. Nooit geweten hoe overweldigend groot de liefde voor je kind kan zijn. Machtig mooi en soms beangstigend groot.

Ik hou van mijn man. Hij is mijn liefde & mijn maatje. Er niemand die mij beter kent. Hij houdt niet zo van (online) aandacht is, dus ik hou het kort.

Ik hou van beelden & van licht. Er is voor mij niets mooiers dan foto’s maken van het leven! Geef mij mijn camera op een chagrijnige dag en de donkere wolk boven mijn hoofd verdwijnt! Foto’s maken van het leven is voor mij dicht bij mijzelf staan! Heel bewust dat doen waar mijn hart licht! Fotograferen is voor mij waar ik mijzelf kan zijn, wat ik met mijn gevoel doe en wat ik met en voor mensen doe. De verhalen van de andere vastleggen met mijn camera is voor mij: thuis komen.

Ik hou van het strand, van de ruimte, de rust, de vrijheid & het geluid van de zee.

Ik hou van chocola, heel veel chocola.

Ik hou van muziek & dans , het geeft mij rust, maakt mij soms blij & soms verdrietig. Muziek & dans kunnen mij tot in mijn tenen doen voelen.

Ik hou van mijn eerste kopje koffie in de morgen.

Ik hou van de zomer, het lange licht, lekker veel buiten, op bloten voeten lopen door het gras & de warmte van de zon op mijn gezicht.

Naast verhalen vastleggen in beelden, heb ik het schrijven ontdekt. Zo blog ik één keer in de maand voor het CJG043 over wat mij bezig houd in mijn leventje en wat voor invloed dit heeft op mij als persoon en als mama. Als je het leuk vind lees mee en ontdekt mijn verhaal.

.


.

Wat kan je van mij als fotograaf verwachten

Dat ik mijn werk met hart en ziel doe. 

Dat ik voor jullie altijd altijd mijn uiterste best zal doen om het best uit mijzelf te halen & het best mogelijke resultaat te bereiken.

Dit doe ik ten alle tijden met respect voor jullie en jullie verhaal.

Je zal mij leren kennen gewoon zoals ik ben.

.


.

Mijn “recept” voor de foto’s die jij ontvangt

Voor de foto’s die ik maak, heb ik een opleiding gevolgd als beroepsfotograaf. Omdat ik mij graag constant verder ontwikkel en de kwaliteit van mijn foto’s steeds weer onder de loep wil leggen en verbeteren, heb ik verschillende cursussen gevolgd. 

Een van deze cursussen is de Basic & Advanaced cursus voor documentaire familiefotografie, gegeven door twee fantastische vrouwen: Julia Rose-Greim & Barbara Puchta (dokumentarische familiefotografie).

De theoretische & technische kennis van de fotografie combineer ik met mijn gevoel en mijn liefde voor het leven.

Als ik niet voel wat ik zie, dan is het ook niet terug te zien in de foto. 

Voordat ik aan een fotoreportage begin verdiep ik mij een beetje in jullie verhaal en wie jullie zijn. Dit doe ik tijdens de kennismaking, maar ook middels een vragenlijst die ik jullie vooraf aan de reportage vraag in te vullen.

Ook kijk ik bijvoorbeeld al even naar lichtsituaties in en rondom jullie huis, als ik bij jullie thuis op kennismaking kom. 

Ik hou rekening met licht en weersomstandigheden van die dag. 

Nadat ik bij jullie foto’s ben komen maken, laad ik alle gemaakte foto’s op mijn laptop.  Ik werk met een groot scherm zodat ik de kwaliteit van de foto’s goed kan zien en bewaken. 

Vanuit mijn nieuwsgierigheid kijk ik altijd meteen even vluchtig door de foto’s heen. Dat kan ik eigenlijk nooit laten.

Daarna laat ik de beelden altijd bewust heel even liggen (gemiddeld 1 tot 2 dagen). Dit is voor mij een belangrijk en wezenlijk onderdeel in het proces naar het eindproduct: letterlijk even afstand nemen voordat ik aan de selectie en bewerking begin. De kwaliteit van het eindproduct wordt hierdoor verhoogt. 

Waarom? Als ik net bij jullie vandaan kom, zit ik zelf nog helemaal in de beleving en emotie van dat moment/die dag.  Als deze verser emoties en beleving is gezakt, door letterlijk even afstand te nemen,  selecteer ik vanuit mijn vakkundig oog als fotograaf en niet enkel vanuit de emotie van het moment. 

Dan begin ik met de eerste selectie van de foto’s. Tijdens de bewerking van de foto’s vallen er dan nog eens beelden af. 

Niet alleen als fotograaf maar ook omdat ik van mening ben dat de herinnering aan jullie momenten van onschatbare waarde zijn, hecht ik er enorm veel waarde aan dat het eindproduct, jullie persoonlijke momenten, zo goed als mogelijk tot zijn recht komen. Kwaliteit en een persoonlijke werkwijze staan hierin voor mij voorop.  Ik selecteer en bewerk alle beelden bij iedere reportage zorgvuldig. Ieder beeld bewerk bekijk en bewerk ik apart.  

Ik  sta van begin tot het einde voor: Persoonlijk vakmanschap dat ik zorgvuldig en met aandacht & liefde doe. 

Iedere foto en iedere reportage is uniek door het verhaal dat hier achter zit. Ik hecht er veel waarde aan hier recht aan te doen.

In mijn bewerking heb ik respect voor het vak fotografie van oudsher en blijf ik hier, ondanks alle technische ontwikkelingen zo dicht mogelijk bij.