Skip to content →

DE GOOGLEMAPS van THUIS

mama zijn is:
een reep chocola open maken 
zonder geluid 

Als mama van twee kleine apen heb ik er gratis en voor niks een aantal nieuwe kwaliteiten bij gekregen! Om eens een paar te noemen:

24 uur beschikbare oproepkracht voor alle dringende vragen & zeer belangrijke taken 

Zo dacht mijn zoontje regelmatig dat mama niet slaapt, maar altijd in de gang klaar staat voor als je iets nodig hebt. Hij vond het dan ook de normaalste zaak van de wereld oml mij om 3 uur ‘s nachts uit bed te roepen met de vraag: “ mama ik heb dorst, ik krijg mijn flesje niet open, wil jij het even doen!”

Gratis en voor niks gevonden voorwerpen loket! 

Ken je dat? Als ik mijn zakken leeg, zei het van broek, jas of rok, vind ik altijd een aantal voorwerpen van knikkers tot haarspelden…. vaak toevallig ook nog precies waar een van mijn kinderen net naar opzoek is!

Magische kusjesmachine, omdat met mama’s kusjes (helaas maar tot een bepaalde leeftijd) alle pijn met de noorderzon verdwijnt!

MCgyver van het speelgoed & andere belangrijke kinderspullen

Ik kan volgens mijn zoontje echt alles maken. Ik niet, lijm, plak of knoop regelmatig van t-rex staart tot eenhoornslofjes.

Google maps van thuis 

Hier kom ik dadelijk op terug. 

Mijn kinderen daarentegen hebben de magische kwaliteit van een ingebouwde TomTom met standaard ingestelde bestemming: MAMA! Want ze weten mij altijd te vinden. Op de WC zitten is bij ons meestal geen privé momentje meer.

Met al die nieuwe kwaliteiten schiet vergeet jezelf niet er zo nu en dan weleens bij in! Zo smeer ik de kinderen in met zonnebrand, maar vergeet ik mezelf. Gevolg is dat ik na een middagje speeltuin thuis kom met een vuurrode rug waarbij de randen van mijn gedragen kleding goed te zien zijn op mijn huid. Maar hey, het gratis en voor niks gevonden voorwerpen loket heeft bij thuiskomst wel een verdwaald stukje speelgoed in mijn BH gevonden i.p.v. in de gebruikelijke broekzak. Namelijk het kwijtgeraakt handje van pop-mama van het poppenhuis! Hoe, waar en wanneer deze in mijn BH terecht is gekomen, is mij tot op de dag van vandaag nog een raadsel. Maar goed, het handje is terecht.

Mijn, door de kinderen meest veelvuldig gebruikte mama-kwaliteit, is de wandelende & in levende lijve Google Maps! Ik wordt dagelijks herhaaldeijk geraadpleegd en zelfs mijn man maakt er wel eens gebruik van!

“Mama, waar is de draak waar ik net nog mee aan het spelen was?” ….. “Mama, waar zijn mijn schoenen?” …. “Mama, weet jij waar mijn dinokaarten zijn?” ….. “Mama, waar is mijn eenhoren?” ….. “Mama, (ligt nog in bed en is net wakker, ik kom net uit bed en loop langs zijn kamer de badkamer in om te gaan douchen) weet jij waar dat ENE stukje Lego is?” (HUM?!) ….. “Mama, ik kan het echt niet vinden (hebben ze net 2 seconden gekeken!) wil jij …. zoeken?” “Mama……”    

“Lieverd weet jij waar mijn beurs ligt?”

Mijn Google maps voor eigen gebruik loop dan wel eens vast. Helaas kom ik daar meestal pas op een later moment achter: bijvoorbeeld als ik in het badkamerkastje twee potjes gezichtscrème tegen komen met de ene: leeftijd 25 jaar erop…. hum? Waar zat ik met mijn gedachten toen ik in het kruidvat stond? …. dan stiekem toch nog in de prullenbak de verpakking ga zoeken om er zeker van te zijn dat niet gewoon het verkeerder potje in de juiste verpakking heeft gezeten, want zo verkeerd kan ik toch echt niet gekeken hebben … en vervolgens naar het andere potje ernaast kijk waar 50 jaar opstaat! Ehm ???? …. nu jij!

Published in blog