Skip to content →

YOUR LIFE | laatste momenten van het leven

Herinneringen vastleggen.
 Van momenten. 
De stille. 
De moeilijke. 
Momenten die het leven ons zomaar biedt. 
En elk moment, hoe verdrietig ook, zo belangrijk. Om ons te herinneren. 
Voor ons. 
Voor hen.
Om te voelen wat er was.
Voor altijd.

Fotograferen doe ik vanuit mijn gevoel, authentiek, oprecht en kwetsbaar. Ik leg het leven vast, precies zoals het is . Bij de fotoreportages die ik maak, poseer je niet en regisseer ik niet, maar leg ik de momenten vast, zoals ze op dat moment zijn. Foto’s die zoveel meer laten zien dan de buitenkant, ze laten oprecht & herkenbaar zien & voelen wie jullie zijn en waren. Ze laten de oprechte verbindingen tussen jullie zien zoals ze op dat moment zijn.
Omdat het leven niet alleen bestaat uit mooie momenten, maar ook de moeilijke en verdrietige momenten en deze momenten even belangrijk en waardevol zijn, maak ik foto’s van en tijdens de laatste levensfase(n). Voor mij zijn dit de meest dankbare fotoreportages die ik vast mag leggen. 
Ik merk regelmatig dat er bij veel mensen weinig weet is van de mogelijkheid om deze momenten vast te laten leggen. Omdat het vaak ook niet de momenten /periodes in het leven zijn waarbij je aan een fotograaf denkt, lopen veel mensen de kans mis om stil te staan bij deze mogelijkheid. 

Ik gun iedereen vanuit de grond van mijn hart om hier weet van te hebben en te kunnen voelen of zij hier gebruik van willen maken.
Ik gun iedereen vanuit de grond van mijn hard beelden van de moeilijke momenten, om bij je te dragen, te weten dat ze er zijn en je er naar kan kijken als, en op het moment dat jij dat wilt en kan.

I.v.m. privacy zijn hier enkel foto's met handen te zien. De foto's van een laatst levensfase zijn dierbaar & intens waardevol voor jouzelf en NIET bedoelt voor mij of om op mijn website te plaatsen.

Uit ervaring weet ik dat deze foto’s enorm helpend zijn bij moeilijke momenten en bij het verwerken van verlies. Soms meteen, soms weken, soms maanden maanden of en jaar later. Dat is voor iedereen anders. Iedereen gaat anders om met het verlies van of het verwerken van een moeilijke periode in zijn of haar leven. Hoe je hier ook mee omgaat, foto’s hebben bij het moeten los gaan laten van een geliefd/dierbaar iemand, een ondersteunende en helpende kracht.

Ik gun het iedereen om te mogen rouwen en zijn/haar verdriet toe te laten.

Ik gun het iedere om zich te mogen herinneren en mogen koesteren van alle momenten met hun geliefd/dierbaar persoon.