Skip to content →

PORTRETTEN | KINDEREN | MOEDER & KIND | DE AUTHENTIEKE JIJ


| kinderportretten |

Een sprankel van de schoonheid van het leven uit mijn eigen leventje....

“......Als ik de trap op loop, ben ik moe en wil ik gewoon even wat tijd voor mijzelf … mijn dochtertje zit rechtop in bed en huilt. Ze zegt dat ze haar traantjes niet kan stoppen. Ik vraag of ze een knuffel wil en ze knikt al snikkend ja. Als ik haar natte gezichtje tegen mijn wang aan voel en haar kleine handjes mij stevig vastpakken is mijn eigen “wolkje boven mijn hoofd” verdwenen.
Even later laten de kleine armpjes mij los en trekt ze haar reusachtige luiaard knuffel tussen ons in. De luiaard is nog steeds zeker 1 kop groot als zij. Het is sinds 2 jaar (de helft van haar leven) haar grote vriend.
Ze kijkt mij aan en zegt: “Luiaard wil jou ook aaien mama.” En voor dat ik het weet wordt ik geaaid met de arm van de reusachtige luiaard met het snot van mijn dochter nog op zijn grote pluizige hand. Gek genoeg, maakt mijn hart stiekem toch een klein sprongetje als ik het restje snot van mijn dochter uit mijn gezicht veeg. Ik ga nog even naast haar liggen en voel me enorm gelukkig, terwijl er ergens bij mijn rechterbeen een roze eenhoorn in mijn been prikt en mijn eigen ogen dicht vallen..... “

.... want, voordat je het weet zijn ze groot ....
| MOEDER & KIND PORTRETTEN |

Haasten, vliegen, rennen ... we vliegen door de dagen heen en springen vaak al op de sneltrein, als we nog maar net één been buiten ons bed hebben gezet.
" Vluchtig, kort en met mijn gedachten er maar half bij geef ik de overbuurvrouw snel nog antwoord op de vraag hoe het met mij gaat, voordat ik mijn tas in de auto gooi om snel naar het werk te rijden. 'S avonds moe nog even snel de kinderen in bed leggen, terwijl kort daarna mijn eigen ogen al snel dichtvallen als ik net even rustig op de bank neer plof."

Stop, heel even, voor één moment, om te kunnen zijn, HIER & NU.

Al is het maar even.

Om echt aanwezig & in verbinding te kunnen zijn & te genieten van mijn dochtertje, die na het avondeten spontaan op mijn schoot kruipt om even te knuffelen en samen naar muziek te luisteren. Een moment dat ik echt niet wil missen.
Dus, ik blijf rustig zitten i.p.v. op de sneltrein stappen en haar van mijn schoot tillen, op te staan en de keuken op te gaan ruimten ….... Want, dan is het moment voorbij ....... Het enige wat er echt is, is dit moment en er schuilt zo ongekend veel moois in dat ene moment van zijn. Het zijn DIE kleine momenten die het levens ons dagelijks brengt. Zij doen je vlinders voelen in je buik en het zijn de momenten van een zachte kalmte, gevoelens van vervulling, compleetheid en intens warm gevoel van geluk.

Grijp zoveel mogelijk van die momenten met beide handen vast, sta even stil & duik er helemaal in.
Als je de tijd neemt om stil te staan dan zie & voel je zoveel meer.
Het gaat niet om wat je doet, maar of je erbij bent als je leeft.
| AUTHENTIEKE JIJ PORTRETTEN |

GEZICHTEN VAN HET LEVEN

Heb jezelf lief. Iedere dag weer & zo vaak als je kan. Want wat je ook doet, wie je ook bent, waar je ook vandaan komt, groot of klein … er is maar één JIJ .

MET JOUW GEVOEL, AUTHENTIEK, OPRECHT & KWETSBAAR. De schoonheid en de kracht van jouw eigen bestaan & de waarde van jezelf kunnen, mogen & durven te zijn.

VRIJ - ZIJN is the arte of life, want dan voel je de schoonheid van zijn in ieder vezel van je lichaam. Wij hebben dit allemaal in ons. Trouw zijn aan mijzelf, ruimte geven aan mijzelf en mijn behoeftes geeft mij rust, ruimte (vrijheid), waarde & rijkdom. Hierdoor groeien wortels die uitgroeien en zich steeds steviger in de aarde verankeren. Dit is het vertrouwen en de basis stevigheid & kracht in mij die ik dan durf te laten zien aan anderen.

Mijn leven mag ik leven zoals het bij mij past.
Ik mag gelukkig zijn.
Ik mag ruimte innemen voor mijzelf.
Ik mag mijzelf serieus nemen,
Ik mag goed voor mijzelf zorgen.
Ik mag bang zijn.
Ik mag verdrietig zijn.
Ik mag boos zijn.
Ik mag uit mijn comfort zone stappen.
Ik mag stap voor stap thuis komen bij mijzelf.

Ik mag er zijn.
Ik ben belangrijk.
Ik ben waardevol.
Ik doe er toe.| YES |

Ja, ik heb vragen.

Ja, ik wil graag momenten door jou vast laten leggen.

.

Gebruik het contactformulier om een afspraak te maken, om kennis te maken, om vragen te stellen, om te voelen of er een klik is en/of om
de verschillende mogelijkheden te bespreken.

IK KIJK ER ENORM NAAR UIT OM VAN JE TE HOREN